6 januari 2016
Sophie Bruers Gertner
3 minute read
blog archief
MS en Vrouwelijkheid

 

Esmeralda is een voorbeeld als het gaat om bewust zijn van je vrouwelijke identiteit. Lees hieronder hoe de diagnose MS haar vrouwelijkheid beïnvloed heeft.

 

Irresistible You: “De eerste keer heb ik jou – jaren geleden -  in het zakelijke sfeer ontmoet. Ons gesprek was zakelijk en toch had ik duidelijk het gevoel dat je mij aan het verleiden was. Ik werd er verlegen van. Achteraf weet ik dat je gewoon aan het spelen was met jouw vrouwelijke identiteit. "

Esmeralda: Haha, ja, dat klopt wel. Ik geloof heel erg in de relatie leggen, en daarom was mijn eerste doel: zorgen dat je me leuk vond! Dus wat ik deed was vragen stellen, oprechte interesse tonen en blijkbaar jou verlegen maken. 

 

 

 

 

 

Irresistible You: “Zoals je weet, heeft Irresistible You de missie om vrouwen te inspireren om hun vrouwelijke kracht te ontdekken. Jij hebt dat ook moeten doen toen je een jaar geleden met MS gediagnostiseerd werd. Hoe was dat voor jou?”

 

Esmeralda: Een van de eerste klachten was het vele slapen. Mijn vriend vertelde me na een paar weken: zeg, ik zie jou alleen nog maar in huispak slapend op de bank. Oeps, niet leuk voor hem, maar zeker ook niet voor mij. Mede daardoor, ben ik overdag gaan slapen waardoor ik 's avonds weer wakker kon blijven. Verder heeft het me geholpen om te bedenken welke zaken ik het belangrijkste vindt in het leven en hoe ik ervoor kan zorgen om deze dingen zo veel mogelijk te blijven doen.

 

 

Irresistible You: “Welk effect hebben de lichamelijke beperkingen op jouw vrouwelijkheid?”

 

Esmeralda: Ik kan geen hakken meer aan! Heb dus 21 paar (21!! paar) schoenen weggegeven aan vriendinnen, want liever dat ze anderen nog plezier geven dan hier stof staan te vangen. En, dat betekende dus ook dat ik op zoek kon naar nieuwe schoenen, met een Hele Goede Reden. Verder ben ik minder zelfstandig, dus ontvang wat meer hulp van anderen. Belangrijk vind ik om het wel altijd twee richten te laten zijn met mijn vriendinnen en familie, dus als je naar mij komt omdat ik niet naar jou kan komen, maak ik bijvoorbeeld lekker eten voor je.

 

21 paar hoge hakken weggeven was even slikken

 

Irresistible You: “Hoe investeer je nu in jouw vrouwelijkheid? Is het niet makkelijker om in een slobbertrui de avonden door te brengen? “

Esmeralda: Doe ik ook hoor. Maar niet elke avond. Uitleggen wat wel en niet gaat aan mijn omgeving, waardoor er begrip komt en verder zorgen dat relaties wel tweerichtingen blijven.

 

Irresistible You: “Wat zou je vrouwen mee willen geven die eigenlijk niet in zichzelf durven te investeren? “

Esmeralda:  Niet durven of niet weten hoe? Bedenk wat je belangrijk vindt in het leven en zorg dat je jouw leven zo inricht dat je daar naar kan handelen. Niet alles tegelijk willen, maar richt je op jouw eigen prioriteiten.

Irresistible You: "Bedankt voor jouw openheid en inspirerend verhaal, Esmi!"

 

 

Ben je zelf ook een PowerVrouw op JOUW manier? Wil je ook graag iets toevoegen voor andere vrouwen in de vorm van een interview? Mail me gerust! info@irresistibleyou.nl 

 

 

deel deze blog als het goed voelt

Assistant's Day by Heineken
24 juli 2017
#Heineken, #body #language, #lezing

Heineken, body language, lezing  

=
Vrouw met een missie
5 juni 2016
#transgender #verdraagzaamheid #jongeren

transgender verdraagzaamheid jongeren  

=
Masterclass in Love and Dating
15 mei 2016
#workshop #single #dating #liefde

workshop single dating liefde  

=
De 7 meest originele dating ideeën
27 maart 2016
#dating #idee #origineel #leuk

 

=
PLS of niet, ik blijf VROUW!
28 februari 2016
#vrouwelijkheid #kracht #PLS

PLS spierziekte vrouwelijkheid kracht  

=
Artikel Tillywood Magazine
18 februari 2016
#Tillywood #artikel #intilburgering

Tillywood artikel intilburgering  

=
Geheimen van een acrobate
31 januari 2016
#acrobate #theater #gevaar #spanning

acrobatiek geheimen spectaculair  

=
Twintig leuke vragen
24 januari 2016
#twintig #vragen #gezellig

date relatie vragen verliefd  

=
Effecten van de kleur rood
14 januari 2016
#rood #psychologie #kleding #zelfvertrouwen

rood zelfvertrouwen vrouwen  

=
Evenementen Agenda
13 januari 2016
#agenda #events #irresistible #you

agenda events  

=