18 februari 2016
Sophie Bruers Gertner
4 minute read
blog archief
Artikel Tillywood Magazine

 

 

Met trots deel ik mijn eerste artikel in Tillywood Magazine: 

 

 

InTilburgering

Sophie Bruers Gertner is verleidingscoach. Vanaf heden gaat ze regelmatig bloggen op onze website over haar werk. Daarnaast verzorgt ze de komende Tillywoodedities voor inspirerende bijdrages. Maar wie is deze verleidingscoach eigenlijk? En hoe kwam ze als Hongaarse in Tilburg terecht? Ze legt het je in deze eerste bijdrage haarfijn uit.

 

 

Sophie:

Van oorsprong ben ik Hongaarse. Op mijn vijftiende werd ik tot over mijn Hongaarse oren verliefd op een Nederlandse jongen. En dus verhuisde ik op mijn achttiende naar Nederland. Om precies te zijn naar Noord-Holland. Een trouwpartij volgde al snel. Een aantal jaar later ben ik gescheiden van hem.

Costa Rica

Op mijn vijfentwintigste kwam Tilburg in the picture. Ik werd onherroepelijk naar Tillywood getrokken, omdat ik een relatie kreeg met een Tilburgse jongen. Tijdens carnaval maakte ik kennis met de stad. Ik vond het hilarisch om te zien hoe mensen in maffe pakken vrolijk over straat liepen. Maar ik deed er niet aan mee.

Anyhow. Eigenlijk was mijn focus gericht op het runnen van een hotel in Costa Rica. Tja, als Sofietje iets in haar hoofd heeft, voegt ze meestal de daad bij het woord. Dus belandde ik op mijn zesentwintigste midden in de rimboe. Anderhalf jaar runde ik een klein, charmant maar primitief hotelletje. Een té gekke tijd was dat!

Helaas kwam ook bij mij –zelfs in de jungle- in 2009 de crisis om de hoek kijken. Koffer en hond ingepakt en in mijn eentje weer terug naar Europa.

Carnaval in Chillburg

En daarmee terug naar Tilburg. Oftewel: ‘Chillburg’. De stad met een niet te verstaan dialect. Zodra de economie weer zou aantrekken, wilde ik terug naar Costa Rica. Maar het liep allemaal anders. Ik kreeg een toffe baan bij een Tilburgs bedrijf. Onherroepelijk werd ik weer omringd door Tilburg, as we know it. Mijn collega’s vonden het prachtig om mij Tilburgs te leren. Kaaiband, bakkus en kwaanselen: de mooiste parels uit het Tilburgse vocabulaire.

Vervolgens gaf ik mij toch over aan het fenomeen carnaval. Mijn hemel! Ik liet me in een pakje hijsen. Vol hoop en argwaan stapte ik de eerste de beste kroeg in. Op de korte Heuvel. Bam! Dit wil ik NOOIT meer… missen! Wat een feest, wat een sfeer. Gezelligheid!

Zo impulsief als ik ben, was ik binnen twee jaar redelijk uitgekeken op Tilburg. Buiten het sprankelende lichtpuntje dat carnaval heet, vond ik er maar weinig boeiends aan. Rond mijn dertigste verjaardag smeedde ik plannen om de stad in alle stilte te verlaten.

InTilburgering

En dan gebeurt er weer iets onwaarschijnlijks. Op een onwaarschijnlijk moment en een bovenal onwaarschijnlijke plek. In de wachtkamer van de huisarts ontmoette ik een kanjer van een vent: John Bruers. Beide in ons kloffie kletsend over Tilburg. Ik vertelde hem dat ik Tilburg saai vond en binnenkort zou gaan vertrekken. Het schockeerde de rasechte Tilburgse ondernemer. “Geef me één kans om jou Tilburg te laten zien door mijn ogen”, zei hij.

Zo gezegd, zo gedaan. Een eerste date in het Elfde Gebod, een wandeling door de stad en een giechelend afscheid zonder kus. Een nieuw hoofdstuk in mijn leven was geboren. En zijn doel was bereikt: mijn ‘inTilburgering’ begon, want ik bleef in de stad. Naast het verliefd worden op deze mooie Tilburgse man, werd ik ook langzaam verliefd op Tilburg. Een hele reeks ‘inwijdingsrituelen’ volgden. Ik voelde me een soort Tilburgse Maxima. Koekhappen, maar dan met een Broodje Jantje. Lintjes knippen, maar dan voor Tilburg Spint. Kennismaken met de inwoners, maar dan in een kattenpakje tijdens Roze Maandag. En the day after natuurlijk. Hét ultieme katervoer: friet van Henk zijn Frietboetiek. Het kon niet op.

Ik ben letterlijk en figuurlijk in het kloppende hart van Tilburg beland. Wonend in hartje centrum. Omringd door vrolijke, ondernemende mensen. Ik ben dol op de gezelligheid in de stad. Er is altijd wat te doen. Tilburg ontwikkelt zich razendsnel. De stad wordt steeds hipper, ondeugender en barst van de inspirerende ondernemers en events. Keigaaf dat ik als Hongaars-Tilburgswereldreiziger en importbruidje hier kan aarden. Met mijn onderneming kan ik de Tilburgse vrouwen ook nog eens voorzien van een boost zelfvertrouwen.

Alleen mijn dialect moet beter. Want, zoals mijn oud-collega’s altijd zeiden: ‘Als je Tilburgs praat, klink je als een Deense Surinamer. Opgegroeid in Tilburg.’

Snaptuh?

 

KADER:

Sophie Bruers Gertner is de eerste Verleidingscoach van Nederland. Ze leert vrouwen om te stralen. Dat doet ze op een positieve, praktische, no-nonsens manier. Ze geeft workshops, een-op-een coaching en blogt over allerlei aspecten van het vrouw zijn. Ze heeft samengewerkt met ICI Paris XL, Pathé en het Inloophuis. www.irresistibleyou.nl

 

deel deze blog als het goed voelt

Assistant's Day by Heineken
24 juli 2017
#Heineken, #body #language, #lezing

Heineken, body language, lezing  

=
Vrouw met een missie
5 juni 2016
#transgender #verdraagzaamheid #jongeren

transgender verdraagzaamheid jongeren  

=
Masterclass in Love and Dating
15 mei 2016
#workshop #single #dating #liefde

workshop single dating liefde  

=
De 7 meest originele dating ideeën
27 maart 2016
#dating #idee #origineel #leuk

 

=
PLS of niet, ik blijf VROUW!
28 februari 2016
#vrouwelijkheid #kracht #PLS

PLS spierziekte vrouwelijkheid kracht  

=
Geheimen van een acrobate
31 januari 2016
#acrobate #theater #gevaar #spanning

acrobatiek geheimen spectaculair  

=
Twintig leuke vragen
24 januari 2016
#twintig #vragen #gezellig

date relatie vragen verliefd  

=
Effecten van de kleur rood
14 januari 2016
#rood #psychologie #kleding #zelfvertrouwen

rood zelfvertrouwen vrouwen  

=
Evenementen Agenda
13 januari 2016
#agenda #events #irresistible #you

agenda events  

=
MS en Vrouwelijkheid
6 januari 2016
#MS, #vrouwelijkheid, #zelfvertrouwen

MS, vrouwelijkheid, Esmeralda  

=