24 maart 2016
Sophie Bruers Gertner
5 minute read
blog archief
Blog over blogs

 

Lachen joh! Een blog over blogs. Waarom ook niet?

Blogging hoort nou eenmaal bij de huidige maatschappij. En ook al is het een ‘Blog aan je been’, als ondernemer dien je jouw publiek te entertainen met zelfgeschreven stukken over van alles.

 

Voor mij was het schrijven van blogs in het begin een marketing tool, daar dienen ze tenslotte voor. Totdat ik merkte dat ik er zelf eigenlijk heel veel lol aan beleef om ze te schrijven. Het is werkelijk zalig om in alle rust te gaan zitten en mijn gedachten, gevoelens, kwetsbaarheden en humor te laten transformeren tot een verhaal. Het lijkt alsof ze dwars door mijn vingertoppen het toetsenbord in stromen om vervolgens een compleet verhaal te worden. Een verhaal wat ik zelf ook echt leuk vind om te lezen.

 

 

En niet alleen ik, zo blijkt. Uit de gekste hoeken krijg ik complimenten over mijn verhaaltjes. Ik kan er niets aan doen maar ik word er nog steeds vreselijk verlegen van. Dat ik inmiddels voor twee bladen mag schrijven, vind ik ergens ongelooflijk.

 

Gevoelens, kwetsbaarheden en humor transformeren tot een verhaal

 

En toch is dat niet eens zo gek. Als kind schreef ik al veel korte verhaaltjes. Mijn beste vak op school was literatuur en ik weet nog dat mijn literatuur juf (een pittige tante met werkelijk enorme borsten en zeer scherpe ogen) mij ongelooflijk pushte om mijn talent voor het schrijven verder te ontwikkelen. Dit soort herinneringen lagen lang verstopt in mijn geheugen. Tot nu.

 

Als 12 jarige schreef ik een compleet novelle met potlood. Mijn handen verkrampten van het schrijven, weet ik nog en het potlood vloog talloze keren uit mijn verkreukte hand. Ik liet het aan mijn vader lezen, die het met de grond gelijk maakte. Waarom weet ik nog steeds niet. Ik verbrandde het dezelfde avond nog en daarmee ging mijn ambitie om te schrijven in rook op.

 

Ik verbrandde mijn zelfgeschreven boek. Mijn ambitie is in rook opgegaan.

 

Ik houd van de afwisseling in de sfeer van de blogs. De ene keer diepgaand, de andere keer humoristisch of juist kwetsbaar en weer een andere keer een tikje brutaal. Dat is ook hoe ik als mens in elkaar steek. Het meest gehoorde compliment is dan ook heel toepasselijk: “Als ik jouw blog lees, hoor ik jou praten”.

 

 

Toen ik de blog over stiefmoederschap ging publiceren op Facebook, vrat ik zo’n beetje mijn teennagels op van de zenuwen.’ Zit hier iemand op te wachten? Het is zo persoonlijk, volgens mij interesseert het niemand hoe ik deze rol beleef.’ Vol onzekerheid, met tandjes op elkaar heb ik op de magische knoop ‘Publiceren’ gedrukt. Het bleek een van de meest succesvolle blogs te zijn. Ik ben zelfs gevraagd om een stuk te schrijven in een boek over stiefmoederschap waar onder andere Chantal Janzen ook in zal schrijven. Dit is het perfecte voorbeeld (waar ik heilig geloof) van ‘DOEN’ boven ‘niet durven’.

 

'Zit hier iemand op te wachten?' vroeg ik me onzeker af. Het werd een succes.

 

Misschien heb je wel eens gehoord van de talenten van iemand z’n rechter- en linker hersenhelft. Links staat voor rationeel, cijfers, wiskunde, analytisch vermogen, nauwkeurigheid, geordendheid. Rechts staat voor creativiteit, intuïtief, visuele geheugen, spontaniteit, het chaotische, talen.

 

Bij deze denk ik dat mijn linker hersenhelft lang geleden afgestorven is. Wiskunde was voor mij altijd een combinatie van grote waas met heel hard werken en enorme psychische spanning. Dit laatste was vooral veroorzaakt door een bijzonder eigenaardige wiskundeleraar. Een klein gefrustreerd mannetje met een snor die me doodleuk voor de klas neerzette met een onmogelijk ingewikkeld rekenvoorbeeld. Toen ik hem compleet bevroren en hulpeloos aankeek omdat ik door de spanning mijn eigen naam niet eens meer wist, zei hij alleen maar met een minachtende glimlach: “Het lukt je niet hé? Je bent gewoon te dom. Iedereen kan het wel, behalve jij.” Je kunt je voorstellen dat ik tot aan de dag van vandaag nog verlam op het moment dat een rekening in de kroeg gesplitst moet worden. Het is gewoon ‘not my cup of tea’.

 

"Het lukt je niet, hé? Je bent gewoon te dom" zei hij vol minachting.

 

Maar ik dwaal af. Inspiratie om te schrijven is niet altijd aanwezig. Zoals het briljante gezegde het omschrijft: Inspiration is like a fart. If you have to force it, it’s probably shit.

Maar geef mij genoeg slaap, rust om me heen, oortjes in met een opera van Verdi of nóg liever Puccini en ik schrijf. Al het onzin wat je leest, komt in een rap tempo uit. Ik geniet er vreselijk van. En hopelijk jij ook, want voorlopig heb ik meer dan genoeg inspiratie om jou te entertainen.

En mijn literatuur juf uit de basisschool? Ze heeft kort geleden een mailtje ontvangen met mijn hartelijke dank voor het feit dat ze me gestimuleerd heeft om te schrijven.

 

XXX 

Sophie

deel deze blog als het goed voelt

Analfabetische powervrouw
17 maart 2018
#analfabeet, #Costa #Rica, #powervrouw

analfabeet, Costa Rica, powervrouw  

=
Ze is zeker ongesteld!
28 augustus 2017
#ongesteldheid, #vrouw-zijn, #natuur, #biologie

ongesteldheid, vrouw-zijn, natuur, biologie  

=
Troost: een uitstervend fenomeen
25 juli 2017
#troost, #knuffel, #vriendschap, #vrouwen

troost, knuffel, vriendschap, vrouwen  

=
Verborgen passie
11 juli 2017
#opera's #passie #geluk #verona

 

=
Yoga en de onderneemster
29 juni 2017
#yoga, #drukke #schema, #ontspanning

yoga, onderneemster, rust  

=
Lex en Max: de gunningsfactor
28 april 2017
#koning, #gunningsfactor, #lichaamstaal

koning, gunningsfactor, lichaamstaal  

=
Hip and happening
20 april 2017
#trends, #selfies, #hippe #mensen

 

=
Blijf jij hangen?
4 april 2017
#daadkracht, #persoonlijke #ontwikkeling, #vrouwen

daadkracht, persoonlijke ontwikkeling, vrouwen  

=
"Je had een jongen moeten worden"
29 december 2016
#sentiment, #opa, #vrouwelijke #kracht

sentiment, opa, vrouwelijke kracht  

=
Man vs Vrouw anno 2017
21 december 2016
#rolverdeling, #evolutieleer, #dating

rolverdeling, evolutieleer, dating  

=
Vrouwen poepen niet
27 oktober 2016
#vrouwen, #poepen, #relaties

vrouwen, poepen, relaties  

=
Afwijzing
22 oktober 2016
#afwijzing #zelfvertrouwen #relaties

afwijzing, zelfvertrouwen, relaties  

=
Huishoud empowerment
4 augustus 2016
#vrouwelijk #talent #huishouden

vrouwelijk talent huishouden empowerment  

=
The Gentleman and the Golddigger
29 juli 2016
#gentleman #golddigger #evolutieleer

gentleman golddigger evolutieleer  

=
Coach epidemie
21 juli 2016
#coaches #overvloed #persoonlijke #ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling coaching  

=
De nieuwe feminist
30 juni 2016
#feminisme, #gelijkwaardigheid, #vrouwen

feminisme, gelijkwaardigheid, vrouwen  

=
De Klik
2 juni 2016
#de #klik, #connectie, #verbinding

De Klik, connectie, zaken doen, liefde  

=
Inspiratieloosheid
2 juni 2016
#inspiratie #blogs #schrijven

inspiratie, schrijven, blogs  

=
Bedank je ex maar!
19 mei 2016
#liefde #leermoment #ervaring

 

=
Spijkerbroek trauma
5 mei 2016
#spijkerbroek, #comfort, #stijl

spijkerbroek, comfort, stijl  

=
Single lady
28 april 2016
#single #geluk #liefde #eenzaamheid

single geluk liefde eenzaamheid  

=
Gynaecologisch onderzoek
21 april 2016
#gynaecologisch #onderzoek #ongemak

gynaecologisch onderzoek  

=
Vrouwelijke allure
14 april 2016
#vrouwelijke #allure #geluk

vrouwelijke allure geluk  

=
De Poes
10 april 2016
#de #poes #instrument #genot #knipoog

de poes instrument genot knipoog  

=
Hormonen: het vijand van je humeur
7 april 2016
#hormonen #onzeker #humeur

hormonen humeur onzeker  

=
De 6 benefits van alleen reizen
31 maart 2016
#alleen #reizen #benefits

alleen reizen vrijheid geluk  

=
OMG geen kinderwens!
17 maart 2016
#kinderwens #geluk #eigen #keuze

kinderwens vrijheid geluk  

=
Psychologische grenzen overwinnen
10 maart 2016
#psychologische #grens #overwinnen

 

=
Super Vrouwen
6 maart 2016
#super #vrouwen #kwetsbaarheid #burn-out

super vrouwen kwetsbaarheid burn-out  

=
Onderneemster zijn
3 maart 2016
#ondernemen #vrouweljikheid #inspiratie

onderneemster zijn uitdaging vrouwelijkheid  

=
Perfect huwelijk
25 februari 2016
#fifties #huwelijk #vrouwen

perfect huwelijk fifties open minded  

=
Dronken vrouw
18 februari 2016
#dronken #vrouw #alcohol #genant

dronken vrouw alcohol genant  

=
364 dagen onverschilligheid
14 februari 2016
#valentijnsdag #liefde #attent

Valentijnsdag liefde attent  

=
Huisvrouw
11 februari 2016
#huisvrouw #huishouden #koken

huisvrouw huishouden koken  

=
Ouder worden
3 februari 2016
#ouder #worden #waardig

ouder worden classy zelfvertrouwen  

=
Alloch Toontje
27 januari 2016
#taal #allochtoon #Nederlands

allochtoon taal fouten  

=
Vrouwelijkheid tijdens sollicitatie
21 januari 2016
#vrouwelijkheid #sollicitatie #zelfvertrouwen

zelfvertrouwen sollicitatie vrouwelijkheid  

=
Het exen issue
14 januari 2016
#ex #jaloezie #liefde

exen girl power  

=
(Stief)Moeder instinct
6 januari 2016
#stiermoeder, #liefde, #pubers

stiefmoeder, liefde, kids  

=
Ontdek jezelf
30 december 2015
#zelfonderzoek #jezelf #ontdekken

ontdek jezelf  

=
Killer Body
17 december 2015
#sport #gezondheid

Killer Body  

=
Spotten met zelfspot
4 december 2015
#zelfspot #zelfvertrouwen #vrouwelijkheid

Zelfspot  

=
Wat is vrouwelijkheid?
27 november 2015
#vrouwelijkheid #aantrekkelijk #zelfvertrouwen

Wat is vrouwelijkheid?  

=
Wat is verleiding?
25 november 2015
#verleiding #vrouwelijkheid

Wat is verleiding  

=
Leef en laat leven
17 november 2015
#Leef #liefde

Wat een heerlijk land hebben we toch! Ik als geboren en getogen Hongaarse geniet dankbaar van alle vrijheid van opvattingen.  

=